Trainingen voor Green Key leden

Smaackmakers & Green Key

Voor Green Key leden bieden we verschillende trainingen die voldoen aan de trainingseisen die je als Green Key lid hebt. Smaackmakers is partner van Green Key vanwege de overlappende ambities. Smaackmakers werkt met passie aan verduurzaming op diverse vlakken; een mentaliteitsverandering bij medewerkers richting duurzamer denken en doen; tips en tools en advies richting een duurzamer bedrijfsproces; en verduurzamen van de menukaart/het F&B aanbod. We laten zien en ervaren wat duurzaamheid is, waarom het belangrijk is en wat mensen zelf kunnen doen. In grote lijnen bieden we op twee vlakken (meerdelige) trainingen en workshops;

1) Activeren, enthousiasmeren en stimuleren van medewerkers/personeel om zelf mee te denken over en werken aan verduurzaming;

2) Verduurzaming van het menu-aanbod, met een focus op de meest impactvolle aspecten.

Zo helpen we:

  • draagvlak creëren voor verduurzamingsstappen;
  • motiveren en activeren richting een duurzamer werkproces;
  • duurzamer en gezondere menukaarten opstellen;
  • aan tips, tricks & tools voor een duurzamer aanbod;
  • aan bijpassende communicatie naar gasten.

Smaackmakers’ trainingsmogelijkheden

1. Traject activeren van medewerkers

Personeel als verduurzamingskatalysator via vergroten van duurzaamheids- en kostenbewustzijn 

I. Training: Kick-off event – Sustainability Pays off!

Doel: Activeren, inspireren en motiveren van medewerkers om proactief met verduurzaming aan de slag te gaan; Bewustwording en verantwoordelijkheidsgevoel bij het personeel voor het inzetten van een duurzame cultuuromslag.

Wat? Een interactief programma waarmee we zorgen dat werknemers in een actieve en constructieve houding komen. De bijeenkomst bestaat uit 1) een interactief inleidend kennisgedeelte, 2) een brainstorm, 3) een intervisie/creatieve uitwisseling van ideeën en 4) ambassadeurs bepalen.

Wij kunnen deze training ook geheel op maat maken.

Meer weten? Vraag ons vooral naar een uitgebreidere toelichting via natascha@smaackmakers.nl / aartjan@smaackmakers.nl

II. Vervolgtraject – sustainability pays off!

Doel: Opvolging van de geformuleerde verbeterpunten tijdens de ‘Kick-Off’ in één of meerdere vervolgsessies. Het concreet maken van de doelstellingen en handvatten voor implementatie.

Timing: Twee à drie maanden na de eerste sessie.

Voor wie? Een aantal “ambassadeurs” per afdeling binnen het bedrijf, inclusief het management

Wat? Tijdens deze vervolgsessie(s) gaan we concreet kijken hoe de benoemde verbeterpunten omgezet kunnen worden in de standaard binnen het bedrijf. We laten de deelgroepen van elkaar leren en maken de doelstellingen concreet en uitvoerbaar (SMART). Daarnaast gaan we in op hoe je binnen je eigen afdeling anderen kunt betrekken en elkaar feedback geeft op (niet) duurzaam gedrag.

Meer weten? Vraag ons vooral naar een uitgebreidere toelichting via natascha@smaackmakers.nl / aartjan@smaackmakers.nl

III. Terugkomsessie – sustainability pays off!

Doel: Stand van zaken onder de loep nemen op basis van de voorgenomen verbeterpunten en aanscherpen waar nodig.

Timing: 3 à 6 maanden na de vorige sessie.

Wat? Tijdens deze terugkomsessie pakken we de voorgenomen verbeterpunten erbij. Op basis hiervan achterhalen hoeveel hiervan gelukt is en waar eventuele aanscherping en verbetering mogelijk is.

Meer weten? Vraag ons vooral naar een uitgebreidere toelichting via natascha@smaackmakers.nl / aartjan@smaackmakers.nl

IV. Invulling Food Wise

Zo mogelijk verzorgt Smaackmakers tijdens de training i.s.m. met het keukenpersoneel van de locatie hyperinnovatieve, inspirerende en duurzame bites om Smaack bij woord te voegen. Helemaal Smaackmakers proof, volgens onze 8 duurzaamheidsprincipes. Zo maken we én het verhaal sterker, én inspireren we tot anders denken, én geven we de basiskennis aan de keuken van de betreffende locaties op duurzame en innovatieve menukeuzes.
Meer weten over de mogelijkheden van menu-advies? Vraag ons vooral naar een uitgebreidere toelichting via natascha@smaackmakers.nl / aartjan@smaackmakers.nl

2. Workshops gericht op verduurzaming van het F&B aanbod

I. Workshop: Smaackmakers Experience

Doel: Kennismaken met het hoe en het waarom én de voordelen van duurzaamheid en duurzaam voedsel via een interactieve en laagdrempelige workshop mét de ervaring van duurzaam eten. Achtergrondkennis over de relatie tussen voedsel en de wereld, gezondheid en duurzaamheid.

Wat? Een interactieve rollercoastertrip door het land van duurzaamheid met een focus op duurzaam eten, vol humor, interactie, opdrachten en actie. We maken het belang van duurzamer eten zichtbaar op een laagdrempelige manier. Met de Experience in combinatie met hapjes, een lunch of diner laten we echt ervaren en proeven hoe lekker duurzaam eten is.

Meer weten? Vraag ons vooral naar een uitgebreidere toelichting via natascha@smaackmakers.nl / aartjan@smaackmakers.nl

II. Uitbreiding: Smaackmakers Experience + proeverij

Bijkomend doel: Inspiratie én ervaring rond de mogelijkheden voor duurzamer eten. Een eerste stapje richting het invullen van een nieuw, duurzamer assortiment en/of eigen eetpatroon.

Wat? Deze workshop is een mix van kennis en ervaring. Een perfecte laagdrempelige manier om tot inzichten te komen die helpen bij een duurzamere invulling van het eigen aanbod/menukaart.

Meer weten? Vraag ons vooral naar een uitgebreidere toelichting via natascha@smaackmakers.nl / aartjan@smaackmakers.nl

III. Workshop: Kookworkshop keukenpersoneel

Doel: Inspireren en vergroten van kennis en vaardigheden rond duurzaam eten en koken en duurzame opties/producten/alternatieven bij keukenpersoneel.

Wat? In deze interactieve en actieve workshop geven we achtergrondinformatie over duurzaam eten en gaan we vooral dieper in op het ‘hoe’ van duurzaam koken. De focus ligt op het aspect waar men het meeste kan leren: koken & receptenontwikkeling zonder vlees of vis.

Meer weten? Vraag ons vooral naar een uitgebreidere toelichting via natascha@smaackmakers.nl / aartjan@smaackmakers.nl

Meer workshops

Naast bovengenoemde workshops, biedt Smaackmakers ook meer specialistische workshops zoals, ‘Verduurzaming van de menukaart’ (speciaal voor horeca) en Experiences toegespitst op bepaalde thema’s zoals voedselverspilling, plant power, lokaal & seizoen, foodprint en meer.

Meer weten? Vraag ons vooral naar een uitgebreidere toelichting via natascha@smaackmakers.nl / aartjan@smaackmakers.nl

 

 

 

Advertenties