Portfolio

Lopende en aankomende opdrachten en evenementen:

  • Koninklijke Horeca Nederland – Cursussen 2017 ‘Het rendement van een duurzame menukaart’
  • Ministerie I&M – Traject Best Practice Case Duurzame Catering (structurele samenwerking) (2017)
  • TranistieCoalatie Voedsel, Lanbouw en Gezondheid – Kernteam (i.s.m. Jan Paul van Soest, Willem Lageweg, Barbara Edens)
  • DEPT Agency / Expand Online – Traject verduurzaming bedrijfscatering: advies, workshop en kantinescan (2017)
  • FloriadeWerkt! Challenge – Jurylid initiatieven 2017
  • Springtij 2017 – Navigator Springtij Food samen met Jan Paul van Soest (2017)
  • YFM Academy 2017 – Workshop, College en Concept en begeleiding van het afsluitend diner YFM Academy (juni 2017)
  • Presentatie ‘Sustainable Gastronomy’ tijdens de eerste global conference van het Sustainable Food Systems Programme in Pretoria, South Africa (juni 2017)
  • Jonge Honden Adviesgroep – Presentatie ‘een duurzaam voedselsysteem’ en cateringadvies tijdens OpenKaartsessie (juni 2017)
  • Appèl Catering – Begeleiden, implementatie en communicatie verduurzaming van het gehele assortiment
  • t/m mei 2017 – Provincie Zuid-Holland. Sustainability Pays-Off traject en met een tweedelige traininge en praktische workshop. Inspiratietraject voor kantinepersoneel en medewerkers op het Provinciehuis als kick off richting een duurzamer en gezonder kantineaanbod
  • Green Key Nederland – Als samenwerkingspartner verzorgen we trainingen voor Green Keyleden voor het creëren van blijvende duurzame gedragsverandering door de hele organisatie heen
  • Lid van de Advisory Committee van de United Nations Sustainable Food Program (n.a.v. de Sustainablility Development Goals)
  • Lid van de Expertsessie Eiwittransitie georganiseerd door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Een greep uit eerdere opdrachten en evenementen:

  • Resilient Cities Congres 2017 in Bonn – Spreker tijdens de sessie ‘Food For Thougt’ over ‘Catering als hefboom voor een duurzame leefstijl’ (mei 2017)
  • VN Sustainable Food Systems Programme Workshop meeting – presentatie ‘Sustainable gastronomy in Costa Rica’ (januari 2017)
  • UNEP – PAGE conference in Berlijn – Spreker & panellid ‘Sustainable Lifestyles’ sessie (maart 2017)
  • Ministerie van Economische Zaken – workshops bewustwording Management Assistentes (ministeriebreed) ‘Duurzamer bestellen en lunchen’ (2017)
  • Animatiefilmpje ‘Duurzame Bedrijfscatering’ i.s.m. Ministerie Infrastructuur & Milieu
  • Koploperslunch op conferentie ‘VoedselVernieuwersFestival’ door o.a. Provincie Zuid Holland – Pitch ‘Duurzame horeca en catering bij gemeenten, bedrijven en overheidsinstellingen’ (11 mei 2017)
  • Provincie Zuid Holland – traject verduurzaming van de catering met o.a. organisatiebrede workshop ‘meerwaarde van duurzaam voedsel en duurzame catering’ (2016-2017)
  • Blue food festival 2017 in Blue City Rotterdam – Interactieve Food Shake Up (april 2017)
  • D&B Facility Group Trending topic WeCanteen – Interactief event ‘The Food-Shake-Up’ inclusief bites i.s.m. de executive chef WeCanteen (mei 2017)
  • MBO de Rooi Pannen – Interactieve colleges voor vierdejaarsstudenten over een ‘Duurzame schoolkantine’ (mei 2017)
  • 2016 – Inno Agro & Natuur (Ministerie EZ) – Ontwikkelen, begeleiden van een serie van vier Expertsessies  met de titel ‘Duurzaam bedrijfsrestaurant 2020’ en opvolging met advies.
  • IkCirculeer – Introductie van het lespakket ‘Levende Les ‘Duurzaam Voedsel’ voor Landelijk VMBO Scholenplatform met interactieve presentatie voor docenten
  • IkCirculeer – Lancering van het lespakket ‘Levende Les ‘Duurzaam Voedsel’ voor Landelijke lerarendag bij InterFaceFLOR, Scherpenzeel
  • Jan. 2017 – European Bakery Innovation Centre – Presentatie  over achtergronden en ontwikkelingen rond food waste tijdens congres “Duurzame en gezonde toekomst van de bakkerij” ter ere van het 10 jarig bestaan van EBIC
  • dec. 2016 – Rijksdienst Voor Ondernemen – 4 workshops ‘Bewustwording Duurzamer Bestellen en Lunchen’ onder de sleutelpersonen in bestellingen, als onderdeel van de weg naar duurzamere catering bij RVO
  • 21 dec. 2016 – Expertisecentrum Sustainable Business van AVANS Hogeschool – Presentatie duurzaam voedsel en Future Proof Food Kerstdiner i.s.m. chefkok van restaurant Pollevie te Den Bosch.14 december – Duurzaam Door – Presentatie van onze visie op duurzaam voedsel en de best practice case van Smaackmakers/IkCirculeer ‘Leerprogramma duurzaam voedsel’ tijdens bijeenkomst voor leraren/afgevaardigden van provincies en gemeentes als onderdeel van het Duurzaam Door Festival.
  • 8 december – Duurzaam Doen Cafe – Pitch van onze visie op duurzamere bedrijfscatering bij Mediamatic Amsterdam
  • 28 en 29 november – Koninklijke Horeca Nederland – Cursus Duurzaamheid & Rendement voor horecaondernemers en medewerkers
  • 9 november – EBIC – Presentatie tijdens congres ‘Duurzame en Gezonde Toekomst van de Bakkerij’ in De Verspillingsfabriek in Veghel
  • 7 november – Instock Den Haag – Presentatie over de resultaten van de uitgevoerde duurzaamheidvergelijking van het kantine-aanbod bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M)
  • 7 november – Duurzaam Door – Presentatie van de best practice case van Smaackmakers/IkCirculeer ‘Leerprogramma duurzaam voedsel’ tijdens bijeenkomst ‘Minder voedselverspilling door te leren en te doen’
  • 24, 25, 26 oktober – UN – Sustainable Food Systems Program Kickoff in Parijs. Presentaties over Sustainable Gastronomy en Sustainable Proteins for All in samenwerking met Ministry of Agriculture van Costa Rica, Hivos, WWF, Nestlé, IFOAM, CACORE en INBio
  • 21 oktober – Nudge Global Leadership Challenge – Ontwikkeling van de catering voor het openingsdiner & lezing over Future Proof Food
  • 16 oktober –World Food Day Festival – EHB..DE – Bij onze Eerste Hulp Bij Duurzaam Eten-stand in de hal van de Schouwburg in Rotterdam  geven we tips en tricks en EHB-DE pakketten weg EN lanceren we de petitie ‘Duurzame Horeca Rotterdam (i.s.m. Food Guerilla) – okt. 2016
  • 11 oktober – De Week van Duurzaam Tiel – Workshop duurzaam voedsel tijdens een bedrijven-onderwijsdag op het Lingecollege
  • 11 oktober – Ministerie van Economische Zaken – Presentatie & Discussie i.s.m. Jan Paul van Soest voor beleidsmakers ‘voedsel’ over de voedseltransitie
  • 19, 20, 21 september – Gastvrij Rotterdam – Workshop ‘De toekomstproof Menukaart: inspiratie, tips en tools voor verduurzaming’ op het Dit Smaakt Naar Meer Paviljoen (i.s.m. Green Leisure)
  • Springtij Forum 2016 – Marconist (organisatieteam: Jan Paul van Soest en Natascha Kooiman) thema Food, + gespreksleider
  • FAO Headquarters – Presentatie ‘Transitie naar meer plantaardig in de catering’ op 9 juni 2016, Rome
  • Parkhotel Parkhotel – Traject “Sustainability Pays Off” over kostenbesparing door verduurzaming van alle bedrijfsprocessen. Trjact van drie trainingen waarin we werknemers en management betrokken hebben bij kansen en noodzaak van verduurzaming en de afdelingen zelf verbeter stappen uitgedacht hebben.
  • Workshop FM Haaglanden (Facilitaire Dienstverlener van Het gehele Rijk) over verduurzamen catering
  • Voedsel Anders Conferentie / Wageningen Universiteit – Spreker en begeleiding workshop ‘Het Nieuwe Eeetpatroon’ 
  • TED Talk: TEDx Maastricht Beyond Horizons – Presentatie “How your burger choice can make the change”
  • Good Food Event Good Family 2014: Presentatie Eiwittransitie in Pakhuis de Zwijger
  • Cineart – Introductie over duurzaam eten bij de premiere van de film Tomorrow in het Ketelhuis te Amsterdam
  • Koninklijke Horeca Nederland- Meerdere Workshops in samenwerking met KHN Nederland ‘Duurzaamheid als katalysator van horeca’ voor KHN leden
  • Spreker Resource Revolution 2.0. Wageningen University – De noodzaak van de “eiwittransitie”
  • Groningen University – Spreker ‘Future of Food’, workshop ‘How you can make the change’ inclusief de catering van innovatief diner voor een Internationaal Studenten Event
  • Rotary Food Congres 2016 – Spreker ‘Een Smaackelijke Uitdaging’ en advies  catering. Lees hier een verslag voor een indruk van dit evenement.
  •  Plantpower lobby in samenwerking met De Groene Zaak. We zijn op zoek naar partijen die gezamenlijk willen investeren in haalbare versnellingsprojecten om plantaardig eten steviger op de kaart te zetten.
  • ABN AMRO – Ambassadeurssessie voor de afdeling Accounts and Customers. Begeleiding van de afdeling bij de opzet en aanpak van verschillende duurzaamheidsdoelstellingen.
  • Pakhuis de Zwijger – Panellid in de voedseldiscussie bij ‘The Hungry City’  
  • Balanced Business Programma PLEKK – Duurzame Food Shake-up over duurzaam en gezond eten voor medewerkers van de Key
  • Scholengemeenschap Pantha Rei – Workshop voor Middelbare Scholieren over de circulaire economie
  • Internationale School voor Wijsbegeerte – Sustainability Pays Off traject voor alle werknemers. Traject van zeer (inter)actieve trainingen om werknemers meer te betrekken bij verduurzaming en de dagelijkse uitvoer daarvan op het vlak van o.a. food, energie, water, waste en innovatie
  • Bijdrage en pitch tijdens het vlammende debat “Duurzaam Voedsel” met o.a. Sharon Dijksma en Rolf Steenwinkel van de Wiarda Beckmanstichting en Partij van de Arbeid in Dudok over hoe de Politiek en de “burger” samen moet zorgen voor snelle voedselverduurzaming!
  • Horecava – Innovation LAB: presentatie ‘Duurzaamheid als katalysator voor de horeca’ op 11, 12, 13 januari (lees hier een interview met Natascha over deze presentaties)
  • Meeting Business Events Congres – Food Shake-up, spreker & advies catering
  • Centrum Management en Stichting Duurzame Horeca Leiden & Omstreken. Dagvoorzitterschap Smaackmakers Experience en duurzame proeverij  tijdens bijeenkomst over kansen van verduurzaming voor Horeca-ondernemers in Leiden
  • Nudge – Food Shake-up (workshop), organisatie en catering op evenement ter viering van 50.000e! aangesloten lid – 31 maart
  • AEGEE Amsterdam: Speaker  @ International Event Sustainable Food
  • Deelnemer aan het Sustainable Food Program Kick-off event in Milaan. Een wereldwijd multi-stakeholder initiatief met als doel versnelde verandering naar een duurzaam voedsel systeem
  • Ministerie Infrastructuur & Milieu – Ontwikkeling van de Duurzame Lunch i.s.m. Sodexo voor de banqueting map van alle Sodexo locaties voor dit Ministerie
  • IkCirculeer – Ontwikkeling exameneisen en lespakket ‘duurzaam voedsel’ voor onderwijsplatform met 180 aangesloten VMBO-scholen
  • Montessori Lyceum Amsterdam – Presentatie over veranderen van food percepties in Tijdens het event “Montitalks”, kick off van schoolproject voor 450 leerlingen tussen de 15-18 jaar
  • Hanze Hogeschool Groningen – Spreker over duurzame catering tijdens het jaarlijkse Facilitair Congres van de opleiding i.s.m. studievereniging “Facies Dione”
  • Duurzaamheids Dialoog i.s.m. BBK Door Vriendschap Sterker en Motivaction – Serie van interactieve avonden over uiteenlopende duurzame thema’s. Dit keer over duurzaamheid in de bank en beleggingswereld. Zie voor meer informatie www.duurzaamheidsdialoog.nl – organisatie event en duurzaam cateringadvies
  • Jelmer – Food Shake-up met link tussen innovaties in de Food- en de bouwsector voor het 3CME Event
  • Good Family: Presentatie “Een vorkwaardige uitdaging” @ Pakhuis de ZwijgerVol van Smaak: Meerdere workshops over de smaak van het seizoen (2015
  • KHN/Friesche Milieufederatie, “Food Shake Up, “Het Nieuwe Eten” + Dagvoorzitterschap
  • Sublime Sunday Duurzaamheidshow i.s.m. Comedy Cafe Amsterdam. De kracht van humor richting bewustwording. Duurzaamheid in een goedzittend humoristisch jasje
  • Milieudefensie – Advies en adviesrapport t.b.v. doorontwikkeling onderwijsprogramma Green Canteen 
  • Verschillende duurzaamheidsdialogen. Interactieve bijeenkomsten met enthousiaste voorlopers in de markt In samenwerking met BBK/Door Vriendschap Sterker en Motivaction. Onderwerpen zijn onder andere geweest de eiwittransitie, duurzame mobiliteit, eerlijke kleding en verpakkingen
  • Ministerie van Infrastructuur & Milieu – Tegengaan Food Waste binnen Facility Management. Discussie over kennen, herkennen en voorkomen van Food Waste
  • FMM Academy/WEKA – Spreken tijdens Masterclass event “Effectiviteit van duurzame catering”
  • Koninklijke Horeca Nederland afdeling Gelderland – Smaackmakers Food Shake-up over verduurzamingskansen voor horeca in Gelderland
  • Avans Hogeschool – Panellid tijdens de opening van het nieuwe Expertisecentrum Sustainable Business
  • Avans Hogeschool – Food Shake-up voor 650 personen en cateringadvies tijdens de opening van het nieuwe Expertisecentrum Sustainable Business
  • Avans Hogeschool Breda- Gastcollege over duurzaam (food) ondernemerschap voor de richtingen Branding, Global marketing and career en Online marketing
  • Koninklijke Industriële Groote Club – Smaackmakers Experience + proeverij – activeren van medewerkers op verdere verduurzaming en workshop duurzame menukaart
  • IUCN, Smaackmakers Experience i.s.m. de Tuin van de Smid (2015)
  • Chocoa Festival, bemiddeling richting potentiële deelnemers van de Trade Fair in maart 2015 (2015)
  • Ministerie van I&M – Tegengaan Food Waste binnen Facility Management. Discussie over kennen, herkennen en voorkomen van Food Waste
  • Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Inspiratiedag rond eerlijk en duurzaam eten voor 150 gasten, Algemene organisatie, dagvoorzitterschap & het verzorgen meerdere inhoudelijke onderdelen. Een impressie van de dag vind je via: http://vimeo.com/114038914 (gemaakt door Punk Media)
  • Spui25 / Van Doorne: Intermezzo Food Waste Shake-up
  • Ministerie I&M: Duurzame Food Shake-up, ism De Vegetarische Slager
  • GroenLinks Drechtsteden: Duurzame Food Shake-up & Brainstorm Food Waste & Stadslandbouw binnen de Gemeente
  • Association of Food & Beverage Management: Duurzame Food Shake Up, i.s.m. The Dutch Weed Burger en Kromkommer
  • Gastvrij Rotterdam: Workshops  verduurzamen van (bedrijfs)kantines & horeca
  • Hogeschool van Amsterdam: Gastcollegereeks voor minor Sustainable Leadership & Entrepeneurship leergang 10 11, 12 & 13.  Interactieve colleges vol Food Shake-ups, Kantineverduurzamingtrajecten, een food tour langs duurzaam food ondernemers en meer
  • ABN AMRO duurzame ondernemers avond: Duurzame Food Shake-up & brainstorm
  • Provincie Zuid-Holland: Smaackmakers Food Waste Shake-up (Dag van de Duurzaamheid)
  • ABN AMRO Sustainability Advisory Board, event duurzaam bankieren: Duurzame bites + story en ‘quick & dirty’ quiz
  • Dialogue’s House ABN AMRO: Presentatie Circulaire Economie & Food en…. verdienen!
  • TEDx Binnenhof 2014: Creatieve communicatie van de duurzame catering & advies catering
  • Nudge/Interface FLOR: Smaackmakers Experience Vrienden van Nudge bijeenkomst
  • Citta Slow, Gemeente Midden Delftand: Smaackmakers’ Genoeg-Ge-Waste Food workshop (2x)
  • Besloten groep, Experience inclusief meergangendiner, Arnhem
  • Bio Bodega: Advies rond assortiment, inrichting en look & feel van biologische supermarkt Bio Bodega in Rotterdam
  • Hogeschool van Amsterdam: Begeleiding project “bevorderen duurzame consumptie in bedrijfskantines”
  • CE Boostcamp 2014: presentatie Smaackmakers Incorporated in Pakhuis de Zwijger
  • Besloten groep leraren middelbare school: incl. meergangendiner, i.s.m. Boerderij Buitenland
  • Slow Food Groene Hart: Experience ‘voedselverspilling’ & advies catering
  • StuKaFest 2014 Den Haag: diner voor 150 personen + Quick Rollercoaster
  • Floriade 2022: Kick Off voor Urban Greeners: Duurzame bites
  • Duurzame Jongeren 100: Quick pitch met duurzame bites
  • FootprintChallenge: Smaackmakers Experience ‘quick & tasty sessie’
  • Online Marketingbureau Nubis: Meergangendiner met quiz & presentatie in combinatie met brainstorm
Advertenties