Onze cateraars, partners, sprekers & sponsoren

Voor onze Smaackmakers Experience en workshops werken we samen met professionele en innovatieve koks en cateraars; inspirerende sprekers; kennispartners; en partijen die met eigen events, acties of producten die actief bijdragen aan verduurzaming:

Topkoks en -cateraars

 • Table & Styling: Veggie in Pumps (Lisette Kreischer & Roos Rutjes) 
De Veggie in Pumps ladies hebben als motto ‘Being ecofabulous’ – van het eten dat je eet en de relaties die je aangaat tot de manier waarop je je huis inricht. VIP staat voor pure liefde voor alles dat leeft – while looking fabulous from head to pump! Deze dames met een passie voor food kunnen iedere Smaackmakers Exeperience omtoveren tot een totaal gestijld ecofabulous festijn. Met deze visie in de pumps ontwerpt VIP duurzame lifestyle concepten.
 • Topkok: Ronald Kunis
 Ronald Kunis is de afgelopen 12,5 jaar culinair verantwoordelijk geweest in restaurant en kwekerij De Kas in Amsterdam, bekend om haar prachtige gerechten en duurzame filosofie: Eerlijke gerechten met regionale ingrediënten, seizoensgebonden en groentes op het bord. Met zijn jarenlange (internationale) ervaring kan Ronald ook geweldig vertellen over eten, producten en koken.
 • Topkok: Joris Bijdendijk (michelinsterrenchef!)
 Joris Bijdendijk is Executive Chef bij restaurant Bridges, onderdeel van Sofitel Legend The Grand Amsterdam en ambassadeur van de Youth Food Movement. Hij heeft een wekelijkse blog op trouw.nl. De jonge chef (Amsterdam, 1984) leerde de kneepjes van het vak van topkok Ron Blaauw en werkte als Sous Chef voor de legendarische gebroeders Pourcel in sterrenrestaurant Le Jardin des Sens in het Franse Montpellier.
 • Krachtvoer catering – duurzame creatieve catering
 • Vuur en Vlam catering
 • Buskruid catering
 • Recepten: Plant Power (Lisette Kreischer)
 • Voetprintcooking (Dorien Soons)
 • Cousine (Jessie van der Linden and Vera Ramuz)

Sprekers

 • Lisette Kreischer (Dutch Weed Burger, Veggie inPumps)
 Lisette Kreischer is dé trendsetter op het gebied van groen en bewust leven en genieten. Samen met haar ecofabulous partner in crime Roos Rutjes, creëert Lisette met veel passie en enthousiasme foodconcepten en boeken gericht op de plantaardige keuken (zoals ‘Ecofabulous koken in alle seizoenen’, ‘NON*FISH*A*LI*CIOUS ‘en ‘Wat de pot schaft’).  Zomer 2014 verschijnt haar nieuwste werk; ‘Plant Power’. Intussen verovert ze de wereld met haar Dutch Weed Burger.
 • Tetsuro Miyazaki (KRNWTR)
 Tetsuro Miyazaki is een van de oprichters van KRNWTR, een sociale onderneming die het drinken van kraanwater stimuleert als duurzaam alternatief voor bronwater. Tetsuro vertelt gepassioneerd over het milieu, de socio-economische impact van bronwater, smaak en de waarde van kraanwater.
 • Dorien Soons (Voetprintcooking®-)
Dorien Soons is auteur van het kookboek VoetprintCooking®.  Dit kwam voort uit haar wil om energiezuiniger te koken door bewuster ingrediënten te kiezen. Want 30% van onze veel te grote voetafdruk is voedselgerelateerd! Met tips en voorbeelden maakt Dorien CO2-verlagend koken wel heel praktisch en makkelijk!
 • Jaap Korteweg (De Vegetarische Slager)
Het ideaal van Jaap Korteweg, 9e generatie boer in Brabant, is om dieren te bevrijden uit de voedselketen. Dat heeft geleid tot oprichting van de Vegetarische Slager. Hier vind je vleesvervangers die net zo goed smaken als vlees, of zelfs beter! Jaap: “Net zoals een eeuw geleden de werkpaarden zijn vervangen door tractoren zullen slachtdieren worden vervangen door machines die lekker en efficiënt vlees maken van bonen en granen”.

Samenwerkingen en partners

 • Toekomst Natuurlijk :Duurzaamheid en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Volgens de Smaackmakers filosofie kun je niet van een duurzaam aanbod spreken als het niet ook een gezonder aanbod is. Om gezond en vitaal nog meer gewicht te geven in onze adviezen en workshops, werken we samen met Toekomst Natuurlijk. Als specialist in gezonde voeding voor vitale werknemers, is Toekomst Natuurlijk een ideale partner van Smaackmakers om u een totaalpakket te bieden waarmee u én duurzaamheid én gezondheid de boost geeft die uw medewerkers en uw bedrijf verdienen! klik hier voor meer informatie.
 • FootprintChallenge
 • WeCanteen
 • Cool Green Events
 • The Dutch Weed Burger
 • Kromkommer

Sponsoren

Smaackmakers geeft duurzame, vernieuwende producten van ondernemers met lef maar al te graag een podium. Tijdens onze workshops, en Experiences laten we mensen kennis maken met deze gekke, leuke, verrassende, nieuwe, lekkere en natuurlijk duurzame producten. Allemaal van producenten die duurzaamheid als uitgangspunt nemen en verweven in hun product. Een greep uit onze sponsoren:

Wil je ook jouw duurzame en innovatieve product in deze lijst vinden?  Neem dan contact met ons op!

Advertenties