De Makers

Wij zijn de Smaackmakers: Natascha Kooiman & Hilde Anna de Vries. Wij zijn de Makers met een sterke missie en visie. Wij zijn vastbesloten de wereld ‘beter te eten’. Want als we in Nederland blijven eten zoals we nu doen, hebben we straks niet genoeg aan 1 aarde. Daarom werken wij aan een duurzamer voedselsysteem en voedselpatroon, toegespitst op horeca en catering. Wil je meer over ons weten? Lees hieronder onze bio’s:

Over Natascha

Natascha Kooiman is ‘duurzaamheidsrebel’ en oprichter van Smaackmakers. Ze combineerde haar werk als merkstrateeg voor maatschappelijke organisaties bij communicatie-adviesbureau BBK/Door Vriendschap Sterker met een traineeship over de eiwittransitie bij de NGPF met als onderdeel onderzoek naar kansen voor de grote contractcateraars om hun aanbod te verduurzamen. Vervolgens zette ze zich in voor verschillende initiatieven zoals zoals Viva Las Vega’s, Variatie in de Keuken en vanuit BBK/Door Vriendschap Sterker stond ze met opdrachtgever NCDO aan de wieg van FoodGuerrilla en richtte ze FoodQuake op, een platform voor duurzame voedselinitiatieven.

In 2013 richtte ze samen met Aart Jan van Dijk de social enterprise Smaackmakers op. Met als resultaat de verduurzaming van vele horeca-gelegenheden, cateraars en mindsets en agendasetting van een van de gevoeligste onderwerpen binnen de voedseltransitie: de overgang naar meer plantaardig en minder dierlijk in onze consumptie en productie. Sinds najaar 2015 is Smaackmakers lid van de adviesraad van het voedselprogramma van de Verenigde Naties voor de Sustainable Development Goals en externe trainer cursus Duurzaamheid bij Koninklijke Horeca Nederland.

Met haar strijdlustigheid is ze een van de DJ100 (Duurzame Jongeren 100) en TED-spreker geworden en al twee keer door VIVA400 benoemd als ‘jonge vrouw met invloed’. Wat Natascha betreft betekent dat, dat ze inspirator en versneller is van de transitie naar een meer plantaardig voedselsysteem en -patroon. Daar streeft ze naar als jongste lid van de Werkgroep Voetprint Nederland en jongste bestuurslid van PvdA Duurzaam, en als lid van de Raad van Advies van het Expertisecentrum for Sustainable Business van AVANS Hogeschool.

Binnen Smaackmakers ligt haar expertise vooral in (gedrags)veranderingtrajecten en agendasetting van de soms gevoelige onderwerpen binnen de voedseltransitie. Ook wordt Natascha graag ingezet als spreker, in discussiepanels, als lid van denktanks of bij het opzetten van inhoudelijke programma’s voor congressen rond duurzaamheid en voedsel.

Bekijk meer https://www.linkedin.com/in/nataschakooiman of neem contact op natascha@smaackmakers.nl

Over Hilde Anna

Hilde Anna de Vries (econoom) vond haar passie voor een eerlijker en duurzamer voedselsystem tijdens haar werk bij de rijksoverheid, waar ze als rijkstrainee onderzoek deed naar jeugdcriminaliteit, waterproblematiek (in Toronto) en als financieel adviseur werkte aan de begroting en verantwoording van het ministerie van Justitie. Haar zoektocht naar de invloed die je als consument hebt op duurzaamheidsvraagstukken hebt vertaalde zich initieel in het maandelijks bloggen voor NCDO (Move Your World) en later in vrijwilligerswerk voor Fairfood, waar ze de Round Table for Responsible Soy onderzocht en Greenpeace, waarvoor ze presentaties door het hele land gaf over thema’s als klimaatverandering, ontbossing en overbevissing. Vervolgens kwam ze bij foodwatch terecht waar ze vanaf de start heeft meegewerkt aan de opbouw van het Nederlandse kantoor, initieel als campaigner en later als directeur. In deze rol heeft ze bijgedragen aan het aan de kaak stellen van problematiek als misleidende marketing, intransparantie binnen de voedselketen, schadelijke stoffen, voedselschandalen en vrijhandelsverdragen TTIP en CETA.

Na het volgen van de YFM-academie (2012) is ze actief YFM-lid geweest en enthousiasmeerde ze anderen om met hun vork te kiezen door het organiseren van verschillende evenementen rondom voedselproblematiek

In 2014 vertaalde haar passie zich in een nominatie voor de Duurzame Jonge 100.

Na een sabbatical is ze gestart als consultant voor de NGO-sector op het gebied van fondsenwerving, onderzoek & campagnevoering. Ze is tevens ‘influencer’ bij de Food Hub. Sinds oktober 2016 is ze werkzaam voor Smaackmakers vanuit haar gedeelde passie voor verduurzaming van ons voedselproductiesysteem.

Bij Smaackmakers zet ze haar uitgebreide kennis en expertise graag in op het gebied van advies & communicatie, en daarnaast voor onderzoek als onderdeel van verduurzamingstrajecten voor (overheids)instellingen. Ze houdt van spreken, debatteren en het aanjagen van discussies over duurzaamheidsvraagstukken die simpelweg gevoerd moeten worden. Haar creatieve geest zet ze naast het schrijven van poëzie en beeldend werk graag in voor vormgeving.

Bekijk meer https://nl.linkedin.com/in/hildeannadevries of neem contact op via hilde-anna@smaackmakers.nl

 

.

Advertenties